Kontaktløs innløsning er en betalingsløsning som skal gjøre kjøpssituasjonen enda raskere. Kortkunden «tæpper» kortet mot terminalen, og hvis beløpet er under 400,- (500,- i transit og parkering) er det i de fleste tilfeller ikke nødvendig å taste PIN-koden. Det er kortkundens kortutsteder som bestemmer når det er nødvendig å oppgi PIN-kode. PIN-kode må oppgis etter et visst antall kjøp eller hvis summen av kontaktløse kjøp har kommet opp i en viss totalsum. Dette kan bety at kortkunden kanskje må taste PIN-koden selv ved lavere beløp. Terminalen varsler om det er nødvendig å oppgi PIN-kode eller ikke.

Løsningen er ideell for brukersteder med lave gjennomsnittstransaksjoner og høy transaksjonsfrekvens, eksempelvis hurtigmatrestauranter, cafeer, transport, dagligvare og kiosker.

Kontaktløs betaling følger sikker EMV-standard, en felles internasjonal standard for kommunikasjon mellom betalingsterminal og kort basert på chipteknologi og sertifiserte kontaktløse betalinger.

Hvordan komme i gang

Ta kontakt med din terminalleverandør for å sikre at den tekniske løsningen støtter kontaktløs betaling.

Godkjente leverandører på teknisk løsning:

  • Verifone
  • PayEx
  • Nets

Markedsføring

Vi anbefaler tydelig merking med informasjon for å vise at salgsstedet aksepterer kontaktløse betalinger. Klistremerker med opplysninger om dette kan du bestille her.